HEALTHY OATS PIZZA

Krásný večer!
My máme za sebou první den Mistrovství republiky a další dva dny před sebou. Chtěla bych se s Vámi tentokrát podělit o recept na zdravou ovesnou
 pizzu, kterou jsem zkoušela vytvořit v pondělí a na první pokus se podle mě dost povedla! Vzhledem k mému kuchařskému umu, vězte, že je to asi 
ten nejjednodušší recept, protože já odmítám vařit vše, co má víc jak 7 ingrediencí a nebo to trvá dlouho. A navíc v něm není jogurt jako ve většině
 ostatních receptů, takže my, co jsme citlivější na laktózu a nebo ji jednodušše nechceme cpát do všeho, je naprosto ideální. Takže kdo máte doma
  vločky, vodu a sůl a něco, co si dáte navrch, rozhodněte ji vyzkoušejte.



Ingredience:
200g ovesných vloček
200ml horké vody
2ČL droždí
1/2ČL soli

Na obložení
Rajčatový protlak / pasírovaná rajčata / neapolská omáčka apod.
Zelenina - cuketa / lilek apod. 
Mozarella / rucola / špenát.

Postup:
1) Rozehřejeme troubu na 180 stupňů. V míse smícháme vločky, horkou vodu, droždí a sůl, promícháme, přiklopíme a necháme 10 minut odstát.
2) Na plech dáme pečící papír a těsto na něj vyklopíme. Těsto se hodně lepí, je lepší si na vytvarování placky namočit ruce. Potom vytvoříme placku.
3) Placku vložíme do trouby na cca 15-20 minut. Mezitím si na pánvičce opečeme zeleninu dle chuti - doporučuju cuketu, lilek, papriku...
4) Vyndáme plech z trouby a placku potřeme protlakem a dozdobíme podle chuti. Troubu zesílíme na 200 stupňů a pečeme dalších 10-15 minut.
5) Vyndáme, necháme pár minut vychladnout, s nikým se nedělíme a celou ji sníme!

Pár tipů:
Abyste neměli suché okraje, můžete je potřít před pečením olivovým olejem.
Opečená zelenina na pánvi je mnohem lepší, než když ji dáte do trouby syrovou.
Protlaku dejte víc než na pizzu z listového těsta... těsto je vyšší a vločky syté, takže jím nešetřete.

Pokud máte tipy na nějakou svojí zdravou pizzu, sem s nimi!
P.S. - Klidně si udělejte menší porci, sníst 200g vloček je fakt docela výzva :D





Štítky: , , ,